Yoga: balans tussen lichaam en geest bij TEN Meerssen

Er zijn verschillende soorten yoga, om yoga te doen hoef je je niet te kunnen opvouwen als een krakeling. Yoga is voor iedereen toegankelijk op zijn of haar niveau en je kunt met een aantal eenvoudige aanpassingen, elke oefening voor jou uitdagend maken. Op het moment dat je bewust ademt ben je in principe al bezig met yoga.  In de lessen beginnen we met eenvoudige rek en strek oefeningen, dit breiden we in sommige lessen ook nog uit tot poweryoga, we eindigen de lessen altijd met ademhalingsoefeningen en ontspanning.

Hatha yoga

Een van de vormen van yoga die we toepassen bij TEN is hatha. Ha (Zon) tha (maan). De zon staat voor actie en de maan staat voor verinnerlijking. In de hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. De yogaoefeningen versterken je spieren en gewrichten en maken de wervelkolom veerkrachtiger. De ademhalingsoefeningen verhogen het effect van de yogahoudingen en bevorderen de concentratie. Je voelt je daardoor ook een stuk kalmer en energierijker. Je staat in het dagelijkse leven zo meer stil bij de dingen die om je heen gebeuren en je kunt er hierdoor ook meer grip op krijgen.

Dru yoga

De andere yoga vorm die we toepassen in onze lessen is Dru yoga. Dru yoga besteed veel aandacht aan het gemakkelijker omgaan met emoties. Als je je gevoelens beter weet te hanteren, ben je meer de baas over je leven. Dan laat je je minder afleiden en kun je je energie gebruiken voor de doelen die je zelf stelt. Emoties als verdriet of boosheid loslaten gebeurt met series oefeningen die Energie Block Release (EBR) worden genoemd. 

Wil jij ook een keer kijken of Yoga iets is voor jou meld je dan aan voor een gratis sessie. Vul onderstaande gegevens in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

TEN Meerssen is dé plek voor individueel fitness en groepsfitness . Bij TEN Meerssen ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Alle nieuwe leden starten met een Gratis Proefweek Fitness.

YES, We mogen weer open

Beste leden,  Vanaf 1 juli mogen we weer open en kan er weer binnen gesport worden. Mocht u vragen hebben dan kunt u...

Lees meer

Je echte leeftijd

Speciaal voor personen uit omgeving Meerssen die zich 10 jaar jonger willen voelen. Voel je 10 jaar jonger met het 'Je Echte Leeftijd Fitplan' bij Ten Meerssen. Verantwoord Fitter en Sterker in 8 weken tijd.

Lees meer
Meer nieuws
Anouk (40)

"Na 8 weken was ik dan ook ruim 7 kilo kwijt. Het duidelijke eetschema geeft regelmaat en is makkelijk vol te houden. "

Anouk (40)
Erik (62)

"Sinds ik 25kg ben afgevallen heb ik veel meer energie en zit ik beter in mijn vel."

Erik (62)
Rinus (63)

"Mede door voedingscoach en trainers, ben ik 35 kilogram afgevallen binnen een periode van 7 maanden."

Rinus (63)
Susan (37)

"Zelfs ik ben sporten leuk gaan vinden, dit had ik nooit gedacht een jaar geleden."

Susan (37)

"Ik was vorige week 18kg kwijt, ik hoop de 25 aan te tikken voor de communie van mijn dochter in mei."

Anouk Daniëls (46)