Ton

Wanneer heb je je aangemeld bij TEN?

Afgelopen jaren zeiden mensen regelmatig tegen mij dat ik iets aan mijn gewicht moest doen. En juist dan ga ik het niet doen. Ik heb mij dus in januari 2019 aangemeld bij TEN zonder het tegen iemand te zeggen, maar al snel wist mijn vrouw het omdat ik toch sportkleding nodig had. Haha!

 Welke lichamelijke klachten had je voordat je begon met sporten?

Toen ik startte woog ik 103 kilo, mijn bloeddruk was voorheen gevaarlijk hoog zonder dat ik het doorhad. Mijn cholesterol was aan de hoge kant en mijn suikerwaardes waren ook te hoog. Ik heb nu zo’n gezond gewicht dat ik geen medicatie meer hoef te slikken en mijn bloeddruk is weer gezond. Het gevaar van een te hoge bloeddruk is dat je het meestal niet merkt. Ik had geen lichamelijke klachten, maar voel me nu veel prettiger. Iedere ochtend barst ik van de energie als ik uit bed spring. Veel werd op mijn leeftijd gegooid “je bent 63, je wordt oud”. Terwijl ik nu weet dat je veel meer kunt als je 63 bent!

En ineens ging dus de knop in januari om? Had je ook een doel gesteld?

Ja, in januari besloot ik om heel 2019 te werken aan het krijgen van een gezond gewicht. Ik wilde 20 kg afvallen in 2019. Het ging echter zo snel, dat ik in juni mijn doel al had bereikt.

Wat heb je gedaan of gelaten om je doel te bereiken?
Ik ben in januari gestart met Personal Coaching bij Saskia en met sporten op de Milon cirkel. Dat is mij allebei zo goed bevallen. Saskia wees mij op bepaalde gewoontes en dingen die ik in mijn voeding anders kan doen, waardoor ik nu veel gezondere keuzes maak. En de Milon bevalt me ook super goed, bij andere fitnesscentra zie je toch vaak dat haantjesgedrag. Dat iedereen staat te zwaaien met zware gewichten en in de spiegels te kijken en hier is dat niet. Hier voel ik me gewoon hetzelfde als de rest van sporters. Daarbij weet je precies hoe lang de Milon duurt, je hoeft nooit te wachten en kunt meteen lekker door. Als je je rondje doet, ben je zo klaar.

Wat heb je allemaal veranderd in je leven afgelopen maanden?

Afgelopen zomerperiode zette ik iedere dag gemiddeld wel 20.000 stappen, ik liep dagelijks om en rondom het zwembad en iedere avond gingen mijn vrouw en ik er nog op uit voor een lekkere wandeling van 6 tot 8 km. Iedere zondag wandelen we naar Maastricht of Valkenburg. Dat had ik nooit gedacht, want vroeger liep ik maximaal 3 km en met wat meer rust. Tegenwoordig lopen we een lekker stevig tempo, zeker 5 tot 6 km. per uur en dat doe ik nu allemaal zonder enige moeite. Dat had ik vroeger echt niet kunnen bedenken.Daarnaast ben ik ben een echte snoepert, voorheen at ik per week twee zakken chips op. Tegenwoordig heb ik de chips ingeruild voor fruit. Zo eet ik in de zomer misschien wel 3 kilo aardbeien per week en ook ananas, appels of bananen eet ik regelmatig. Op deze manier krijg ik toch mijn zoetje, zonder te veel calorieën. Natuurlijk ga ik nu in de zomer ook lekker uiteten, drink ik een wijntje of iets anders lekkers. Maar alles met mate.

Merken ook andere dat je je leefstijl hebt veranderd?

Wat natuurlijk ook fantastisch is dat iedereen om je heen het ziet, je krijgt complimentjes of vragen van bekenden. Dat stimuleert enorm. Ik heb mijn vrouw, zus en andere bekenden al weten te enthousiasmeren om ook aan hun leefstijl te gaan werken.

Wil jij ook net als Ton blijvend afvallen?
Kom nu langs voor een gratis kennismaking met onze 10-Dagenpas!

  • * velden zijn verplicht.

Anita

"Bij TEN heb ik weer plezier en motivatie in het sporten gevonden"

Anita
Carmen

"Ik voelde me een 4 en voel me nu een 9, mijn zelfvertrouwen is terug. "

Carmen
Rinus

"Mede door TEN's voedingscoach en trainers, ben ik 35 kilogram afgevallen binnen een periode van 7 maanden."

Rinus
Anouk

"Ik was vorige week 18kg kwijt, ik hoop de 25 aan te tikken voor de communie van mijn dochter in mei."

Anouk
Ton

"Mijn doel was om 20 kg af te vallen, dit doel bereikte ik al na 6 maanden!"

Ton