bg_image
Functionele Fitness en Groepslessen op the Court

Fysiek en mentaal jezelf uitdagen? Op The Court ga je tot het uiterste!

TRX

TRX Suspension training is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals en ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. TRX is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Met letterlijk honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, komt er geen einde aan de mogelijkheden waarop je TRX kunt inzetten om te trainen.

Hoe zwaar de oefening is wordt bepaalt de gebruiker zelf door simpelweg zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor verhoogd of verlaagd je de weerstand en heb je zelf de controle over hoe hoog je de lat legt met elke oefening. Er is dus geen excuus om de oefening niet af te maken. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

De TRX is de les bij uitstek om je eigen lichaam beter te leren kennen en meer controle te krijgen over je lichaam. Omdat je enkel met je eigen lichaamsgewicht traint, kun je op een zeer veilige en effectieve manier trainen.

Doelgroep: Mensen die graag functioneel willen gaan trainen, maar eerst de basis core kracht willen aansterken.
Type:  Kracht, balans en core stability
Spiergroepen: Full Body
Niveau: Voor iedereen
Uitvoering: Warming up, total body, stretchen met TRX
Intensiteit: **

CROSS

Cross is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd.Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training, een workout of the week (WoK) van 10 à 20 minuten.

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, zandzakken, touwen en pull-up-bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van Cross is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid zo snel mogelijk fit en gezond te worden. 

Doelgroep: Iedereen
Type:  Kracht/ cardio/ mobiliteit
Spiergroepen: Full Body
Niveau: Iedereen
Uitvoering: WOK programmering. EMON, AMRAP, MEDCON
Intensiteit: ***

Easy fit TRX

De easy fit lessen zijn lessen speciaal aangepast voor mensen die minder belastbaar of ouder zijn. Daarnaast zijn deze lessen ook om kennis te maken met een bepaald soort groepsles.
De easy fit lessen duren 30 min en zijn drempelverlagend om zodoende op een rustigere manier kennis te maken met een les en te wennen aan de intensiteit. 

Fitness bij TEN The lifestyle company Meerssen

TEN Meerssen
Interesse?

Maak gebruik van onze gratis 10 dagen pas.

"*" geeft vereiste velden aan