bg_image
Fysiotherapie

Ongeveer 90% van de mensen heeft in zijn leven last van een kwetsuur of aandoening. De mate waarin dit je verhindert bij het doen van je dagelijkse bezigheden kan varieren. Pijnklachten en aandoeningen verhelpen en verbeteren kan een doel op zich zijn. Daarnaast is het belangrijk om pijnklachten te verhelpen om op die manier het behalen van je andere doelen te vergemakkelijken.

Pijnklachten zonder aanwijsbare oorzaak
In de loop van de tijd kunnen klachten erin sluipen, je kunt geen duidelijke diagnose stellen aan de klacht die u heeft, waarschijnlijk komt het probleem na enige tijd steeds terug of heeft u de klacht al langer dan 3 maanden, wat betekent dat het een chronische klacht is.

Mogelijk is de oorzaak van de klacht niet de plek waar de pijn zit maar zit de oorzaak ergens anders. Het lichaam is een schakelproces en zit vol met compensatie strategieën wat ook mooi is aan ons lichaam dat het zich constant kan aanpassen aan jou dagelijks functioneren of jou actuele gezondheid. Maar wat als het lichaam zich niet meer kan aanpassen en de compensatiestrategiexën zijn op, dan zal het waarschijnlijk gaan stagneren en kunt u dus irritatie en pijn ontwikkelen op een of meerdere plekken waar het probleem niet zit!

Het lichaam moet in balans zijn om goed te kunnen functioneren.

Aandoening en ziektebeelden
De meeste ziektebeelden en aandoeningen zijn progressief, dat wil zeggen dat ze naarmate we ouder worden ook erger worden. De klachten die hieruit vloeien kunnen gestabiliseerd of afgeremd en zelfs tot bepaalde mate zeer zeker verbeterd worden, afhankelijk van welk beeld er is.

In het geval van chronische klachten kan oefentherapie een goede uitkomst bieden omdat je specifiek gericht op een klacht/probleem gaat inwerken waardoor de functionaliteit van desbetreffende onder handen word genomen zodat er betere prestaties kunnen voortvloeien in het alle dagelijks functioneren.

Fysiotherapie Bronzwaer bij TEN
In onze praktijk behandelen we jong en oud. Aan de hand van een fysiotherapeutisch onderzoek op maat starten we een persoonlijk traject op waarbij uw hulpvraag altijd centraal staat. De fysiotherapeutische behandelingen vinden gewoonlijk plaats in de praktijk, maar in sommige gevallen ook bij u thuis of op locatie.Het voordeel van fysiotherapie bij TEN is dat we naast reguliere behandelkamers ook toegang hebben tot alle mogelijkheden van TEN. Zo kunt u ook onder begeleiding van ons terecht in de oefenruimte, het krachthonk en de grote gymzaal. Ook kunt u hier gebruik maken van de kleedlokalen en douches.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Algemene fysiotherapie;
  • Manuele therapie;
  • Medische fitness (onder begeleiding);
  • Specifieke revalidatieprogramma’s onder begeleiding voor rugklachten, schouderklachten of knieklachten;
  • Medical taping.
Ten Meerssen
Fysiotherapie

Ben jij klaar om jouw klachten op te lossen en jouw doelen te bereiken? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan