Fysiotherapie

Ongeveer 90% van de mensen heeft in zijn leven last van een kwetsuur of aandoening. De mate waarin dit je verhindert bij het doen van je dagelijkse bezigheden kan varieren. Pijnklachten en aandoeningen verhelpen en verbeteren kan een doel op zich zijn. Daarnaast is het belangrijk om pijnklachten te verhelpen om op die manier het behalen van je andere doelen te vergemakkelijken. 

Pijnklachten zonder aanwijsbare oorzaak
In de loop van de tijd kunnen klachten erin sluipen, je kunt geen duidelijke diagnose stellen aan de klacht die u heeft, waarschijnlijk komt het probleem na enige tijd steeds terug of heeft u de klacht al langer dan 3 maanden, wat betekent dat het een chronische klacht is.

Mogelijk is de oorzaak van de klacht niet de plek waar de pijn zit maar zit de oorzaak ergens anders. Het lichaam is een schakelproces en zit vol met compensatie strategieën wat ook mooi is aan ons lichaam dat het zich constant kan aanpassen aan jou dagelijks functioneren of jou actuele gezondheid. Maar wat als het lichaam zich niet meer kan aanpassen en de compensatiestrategiexën zijn op, dan zal het waarschijnlijk gaan stagneren en kunt u dus irritatie en pijn ontwikkelen op een of meerdere plekken waar het probleem niet zit!

Het lichaam moet in balans zijn om goed te kunnen functioneren.

Pijnklachten met aanwijsbare oorzaak
Hiermee word bedoeld dat er een oorzaak is waardoor jij pijn ervaart. Er is bijvoorbeeld een impact op jou lichaam van buitenaf geweest waardoor een klacht is ontstaan. Dan is het in de meeste gevallen ook echt zeker dat waar de pijn zit, ook echt de oorzaak zit! Iemand die pijn in de knie heeft en verteld dat er vorige week iemand een schop tegen de knie heeft gegeven, dan ligt de oorzaak van de klacht waarschijnlijk in de knie.

Aandoening en ziektebeelden
De meeste ziektebeelden en aandoeningen zijn progressief, dat wil zeggen dat ze naarmate we ouder worden ook erger worden. De klachten die hieruit vloeien kunnen gestabiliseerd of afgeremd en zelfs tot bepaalde mate zeer zeker verbeterd worden, afhankelijk van welk beeld er is.

In het geval van chronische klachten kan oefentherapie een goede uitkomst bieden omdat je specifiek gericht op een klacht/probleem gaat inwerken waardoor de functionaliteit van desbetreffende onder handen word genomen zodat er betere prestaties kunnen voortvloeien in het alle dagelijks functioneren.

Ben jij klaar om jouw klachten op te lossen en jouw doelen te bereiken? Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op. 

TEN Meerssen is dé plek voor individueel fitness en groepsfitness . Bij TEN Meerssen ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Alle nieuwe leden starten met een Gratis Proefweek Fitness.

YES, We mogen weer open

Beste leden,  Vanaf 1 juli mogen we weer open en kan er weer binnen gesport worden. Mocht u vragen hebben dan kunt u...

Lees meer

Je echte leeftijd

Speciaal voor personen uit omgeving Meerssen die zich 10 jaar jonger willen voelen. Voel je 10 jaar jonger met het 'Je Echte Leeftijd Fitplan' bij Ten Meerssen. Verantwoord Fitter en Sterker in 8 weken tijd.

Lees meer
Meer nieuws
Anouk (40)

"Na 8 weken was ik dan ook ruim 7 kilo kwijt. Het duidelijke eetschema geeft regelmaat en is makkelijk vol te houden. "

Anouk (40)
Erik (62)

"Sinds ik 25kg ben afgevallen heb ik veel meer energie en zit ik beter in mijn vel."

Erik (62)
Rinus (63)

"Mede door voedingscoach en trainers, ben ik 35 kilogram afgevallen binnen een periode van 7 maanden."

Rinus (63)
Susan (37)

"Zelfs ik ben sporten leuk gaan vinden, dit had ik nooit gedacht een jaar geleden."

Susan (37)

"Ik was vorige week 18kg kwijt, ik hoop de 25 aan te tikken voor de communie van mijn dochter in mei."

Anouk Daniëls (46)